Informatie

Eigenwijze streken” op de Ganzenhof

Op re-creatieve boerderij ‘de Ganzenhof’ in Bladel kunt u behalve
kamperen op de mini-camping of logeren in de sfeervolle groepsaccommodatie,
ook lekker creatief  bezig zijn in het gezellige atelier. Onder begeleiding van de
gastvrouw ontwerpt en beschildert u een mooi serveerbord of schaal waar u mee
voor de dag kunt komen, of een heel persoonlijk kadootje voor wie u maar wilt. Het is bijvoorbeeld altijd leuk om een geboortekaartje of trouwkaart te gebruiken voor uw ontwerp.

Ook ’n leuk idee voor een vrijgezellenfeest of teambuilding-uitje; ieder schildert een onderdeel van bv. gebaksstel of een tegeltableau. Met ‘eigenwijze’ penseelstreken, bepaalt u zelf of uw werkstuk klassiek of trendy wordt. In de porseleinkast van de Ganzenhof vindt u een uitgebreide keuze aan porselein, maar u mag ook zelf meebrengen.

En denk nu niet meteen; ‘dat is niks voor mij, ik ben niet creatief of ik kan niet tekenen…’ Het enige wat u nodig hebt is een beetje geduld en dan zult óók  u staan te kijken van uw eigen kunstwerkjes. Er zijn volop voorbeelden  en boeken aanwezig. Tekeningen kunnen d.m.v. grafietpapier overgebracht worden op het porselein en daarna ingeschilderd. U bent ongeveer 3 uur bezig, dan is uw werkstuk klaar om gebrand te worden. Tijdens dit proces wordt de oven gestookt tot ca. 800 graden, en smelt de verf in het glazuur van het porselein. Daarna kunt u het dagelijks gebruiken; de vaatwasser is geen probleem..

Mocht deze avond een succes blijken, of wilt u graag verdere ideeen nog uitwerken, misschien is dan de porseleinschilder-cursus iets voor u. Deze begint weer in het najaar en bestaat uit 6 avonden; een keer per maand.

Tijdsduur:  ca. 3 uur

Prijs € 20,00  –  probeerprijs, excl. porselein incl. koffie en thee

Groepsgrootte: 4 tot 8 personen – minimumprijs € 100,00     LET OP: Gasten die logeren op de Ganzenhof krijgen € 5,00 korting  p.p. op de workshopprijs!

Werk in opdracht…

Nog op zoek naar een origineel kadootje voor geboorte, bruiloft of jubileum? In overleg met u maak ik een persoonlijk cadeau. U dient wel rekening te houden met ongeveer 3 weken ‘levertijd’. Interesse? Stuur even een mailtje en u krijgt zo snel mogelijk informatie over ideetjes en prijzen. In onze expositieruimte vindt u ook schilderijen in diverse technieken, en originele tegeltableaus.

P.S.  Gasten die logeren op onze camping hebben tijdens het campingseizoen elke woensdagavond (mei tot september)  de mogelijkheid om deel te nemen aan onze workshop porseleinschilderen.

Design door Imagiknightion