Brouwerij

tvbrouwerij

Uitleg brouwproces (…en proeven)

Velen van u hebben misschien al eens een brouwerij bezichtigd en zijn weer,  zonder noemenswaardige kennis opgedaan te hebben,  buitengekomen. Gastheer Frans is al jaren een enthousiast hobbybrouwer. Hij kan u uitgebreid over het brouwproces vertellen. Campinggasten van de Ganzenhof kunnen hier getuige van zijn tijdens het maandagavondcafé.

Voor geinteresseerde groepen (die logeren in een van de accommodaties van de Ganzenhof)   is het mogelijk om een kijkje te komen nemen in  hobbybrouwerij “de Legende”. Natuurlijk laat Frans het een en ander proeven, en wordt er voor een hartig hapje tussendoor gezorgd.  Uw kennis van het brouwproces wordt aan het einde van de excursie getoetst aan de hand van onze ‘bierquiz’; dus enige oplettendheid is geboden!

Duur: ± 2 uur

Prijs: € 15,00 p.p. met een minimum van € 100,00

Groepsgrootte: max. ± 15 pers.

KUNT U NIET WACHTEN: KIJK DAN NU ALVAST NAAR HET FILMPJE! 

NIEUW  voor gasten van de Ganzenhof: Vanaf voorjaar 2015 bij ons te koop, onder licentie gebrouwen bij Bierbrouwerij Sint Servattumus in Schijndel:

“Blaals Blond”:  een ambachtelijk goudgeel bier gebrouwen naar een recept van Frans. Met de nostalgische toets van  zoethout en anijs en de van oorsprong Duitse hopsoorten gaf hij dit bier net dat speciale tintje dat zo typerend is voor de Ganzenhof; alles net een beetje anders!  Alc. 6,5% 

“Kempenkruid”: een kruidig donker bier. behalve de vroeger vrij gebruikelijke gagel zijn het vooral  dennentoppen die het karakter van dit bier bepalen! Alc. 8,5%

Voor meer info:

Hobbybrouwerij “de Legende`

Frans Hendriks

Tel. 0497 – 382277

Design door Imagiknightion