Verblijf

Prettig kennis te maken….

Op de Ganzenhof willen wij u een bijzonder verblijf  bieden: bijzonder, ….en  toch
heel gewoon!

De Ganzenhof in een oogopslag:

  • Vrij uitzicht over weilanden en bos
  • Electriciteit 10 amp.
  • Gratis draadloos internet- Ganzenhof WeeFree
  • VOORJAAR 2018; NIEUW SANITAIR
  • voor elke gast een informatiemap met tips voor uitstapjes
  • Gratis fietsenstalling
  • Gezellige blokhut te huur; 2-4 pers. met comfortabele bedden en eigen sanitair
  • Iedere morgen de bakker op het veld met verse broodjes (en de krant!)
  • slechts 2 km van het gezellige winkeldorp Bladel

En dan iets uitgebreider….

Wij ontvangen onze campinggasten meestal met een Brabants ‘bakske koffie’  en een handige informatiemap met tips voor uitstapjes in de omgeving. Dan zoeken we samen naar het mooiste plaatsje op onze camping  Dit is een speels opgezet veld waar onze gasten kunnen genieten van een vrij uitzicht, en niet verplicht ‘gluren naar de overburen’! De plaatsen worden afgescheiden door frambozenhaagjes, en er staan verschillende fruit- en notenbomen op het veld. Er valt dus altijd wel wat te snoepen, en u mag naar hartenlust plukken.

Het “Boomhuis” is inmiddels dankbaar in gebruik genomen; behalve de nieuwe sanitairbloks vindt u  in deze overdekte (en verwarmde) (af)wasruimte dagelijks verse eitjes, informatie over de camping en de omgeving en een boeken- en tijdschriftenhoek.

Gasten van Minicamping de Ganzenhof zijn veelal sportieve 50-plussers, die fietsend- of wandelend de omgeving verkennen. Veel creatieve mensen ook en jonge gezinnetjes, waarvan de kinderen nog niet teveel verwend zijn met ‘pretparkachtige’ attracties…

De Ganzenhof is in 1991 gestart als kleinschalig recreatiebedrijf: een minicamping en groepsaccommodatie “Ganzerik” naast het melkveebedrijf. Koeien worden er inmiddels niet meer gemolken op de Ganzenhof, wel zorgen we ervoor dat u, als onze gast, kunt blijven genieten van grazend vee in de weilanden rondom ons bedrijf.

In 2012  is ons  bedrijf uitgebreid met twee mooie groepsaccommodaties die voldoen aan de eisen van deze tijd: de Pimpernoot en Fluitekruid.

Creatief….

Alles op de Ganzenhof heeft een creatief tintje, waardoor het net een beetje anders dan anders wordt…. zo schilderde Lia destijds een ganzenbordspel van 40 m2 op de vloer van de Ganzerik, de oudste accommodatie. Hiermee is meteen de naam Ganzenhof verklaard, want behalve hier en daar een decoratiegans, vindt u geen ganzen meer op ons bedrijf. Wij vonden ze te luidruchtig en ook niet altijd even lief! Wel scharrelen er kippen (met een beetje geluk dus ook verse eitjes)  en hebben we knuffelkonijnen voor de kinderen. Met onze vriendelijke hond Treesje gaat u vast ook kennismaken, zij maakt dagelijks een rondje langs de caravans; verzorgt hier en daar wat animatie- en controletaken (of u niks op de grond heeft laten vallen…) Mocht u niet van haar gezelschap gediend zijn, schroom dan niet om haar weg te sturen. Samen met onze ezels Anouk en Debbie,  roodbonte Rosa en haar stierkalf Dorus die in het weitje midden op de camping staan, vormt Treesje het ontvangstcomite van de Ganzenhof.

Zowel gastheer als gastvrouw hebben een inspirererende hobby. Bij Frans is dit  bierbrouwen, zijn motto is: “Water is pas feest, als het bij de brouwer is geweest!”  Sinds jaar en dag brouwt hij zijn eigen biertjes, en u als gast mag hiervan meeproeven tijdens het  “Maandagavondcafe“, wat is opgezet om gezellig bij te praten.  We beginnen dan met koffie of thee, en daarna is natuurlijk behalve bier ook een ander drankje mogelijk.  Bij Lia zit het schilderen in het bloed; dat is overal op het bedrijf te zien.  Behalve op porselein schildert zij met acryl en aquarel.  Resultaten hiervan zijn te bekijken in het atelier, en in de expositieruimte op zolder. Op woensdagavond kunt u zelf het penseel hanteren tijdens een workshop porseleinschilderen. Je hoeft hiervoor geen speciale talenten te bezitten;  u  zult versteld staan wat er met een beetje geduld te bereiken is.

Bourgondisch…

Om de bourgondische sfeer op ons bedrijf nog meer te versterken verzorgen  wij twee keer per maand een aanschuifmaaltijd;   een heerlijk driegangendiner met verse seizoensprodukten. Wat is er nu fijner dan gewoon aan te kunnen schuiven na een lange fiets- of wandeltocht. Want dat er in de Brabantse Kempen eindeloos veel te fietsen valt, wist u natuurlijk al. Zo niet, kijk dan eens bij het hoofstukje ‘Omgeving’

Alle plaatsen zijn voorzien van 10 amp.  en sinds voorjaar 2017 is de WIFI een stuk sneller vanwege de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Bladel.

Design door Imagiknightion